ITINERARI PEL CAP DE CREUS

El Cap de Creus sempre ha estat un lloc inhòspit, de vents indomables que ha desgastat les roques dels Pirineus quan s’enfonsen en el mare nostrum. Des de temps inmemorials ha estat lloc de pas, talaia i far de milers de vaixells que recorrien la costa a redós de la tramuntana. A les seves cales fondejaren els grecs de camí a Rhodes i Emporion. En els seus esculls s’enfonsaren un bon grapat de naus carregades de metalls, objectes preciosos, blat, oli, i vi….

Al llarg de l’edat mitjana fou lloc de culte, a l’empara de les restes de Sant Pere, amagades en el monestir benedictí més impressionant de Catalunya: Sant Pere de Roda. Monestir que fou lloc de pelegrinatge com Jerusalem, Roma o Santiago de Compostela. Parada obligada en el camí de Sant Jaume i gran impulsor del vi monàstic al llarg de l’època medieval i moderna. La qualitat del seu vi, gràcies a la tasca dels seus monjos cellerers, fou reconeguda per tota la cristiandat….

El Cap de Creus, indret espiritual pels pobles de la prehistòria i pel surrealista Dalí, ens ofereix uns paisatges únics, lacerats per la tramuntana en les roques de granit i esquist. Unes condicions ideals per fer créixer la vinya i produir uns vins de qualitat. Especialment de les varietats tradicionals, perfectament adaptades a l’entorn: el lledoner blanc, roig, negre, la picapolla, els muscats…

Us proposem un viatge de més de 5000 mil anys d’història a través dels vins, els paisatges i les històries del Cap de Creus.