QUI SOM GLOPS D’HISTÒRIA?

Darrera del projecte Glops d’Història hi ha la Romina Ribera . Arqueòlega, guia, gestora culturals i sommelier.  És un projecte de difusió del patrimoni vitivinícola a casa nostra. Dues passions convertides en professió: l’arqueologia i el món del vi. A través de la història i l’enoturisme volem donar a conèixer la cultura i el paisatge empordanès; tot reflexionant sobre la identitat del vi català

Apassionada de la història, de l’Empordà i dels seus vins, busquem històries, vells ceps, indrets amagats i cellers que ens ofereixin Glops d’Història i que cassin amb la nostra manera d’entendre el territori.

La Romina


Qui és Romina Ribera

La Romina amb un cep centenari pica-poll negre a Orto Vins

La Romina és llicenciada en història i diplomada en sommelier per la Universitat de Girona; a més és graduada en  arqueologia per la Universitat la Sapienza de Roma. És la cara visible de Glops d’Història. La trobareu al capdavant de les visites guiades i dels tastos històrics que realitza arreu de Catalunya; sobretot a l’Empordà, el seu territori natural. Després de molts anys dedicada a l’arqueologia en diferents jaciments de Catalunya, Itàlia i nord d’Àfrica, decideix penjar les botes el 2016 per dedicar-se a una de les seves grans passions: la història de la vinya i del vi .

Des de llavors s’ha dedicat a la recerca i la divulgació sobre el vi català. Ja sigui des de Glops d’Història  com col·laborant amb altres projectes. El 2019 entra a formar part de l’equip de la Guia de vins de Catalunya. És coautora en l’edició 2020 i col·laboradora en la del 2021.  Des d’aquest moment entra a formar part del món dels tastos professionals. Des del 2018 també organitza cursos i imparteix classes d’història del vi català amb tast.

Guardons


Glops d’història , va ser guardonat amb el primer premi del concurs Bloc DO Cat, en la categoria de millor text sobre cultura del vi català el 2019.

El 2020 la Romina va ser guardonada amb la VII Beca Emili Giralt del museu de les cultures del vi de Catalunya, el Vinseum, per la recerca “El vi i el monaquisme femení a l’edat mitjana en territori català. El cas del Monestí de Sant Daniel de Girona

El 2021 la Denominació d’Origen Empordà va atorgar als dos autors la II Beca Puig Vayreda, pel projecte de recerca “El vinyar històric de l’Empordà. Definició, catalogació i proposta metodològica”