QUI SOM GLOPS D’HISTÒRIA?

Qui hi ha darrere Glops d’història? Doncs som la Romina Ribera i l’Oriol Vicente. Arqueòlegs, guies, gestors culturals i amants del vi.  Junts hem endegat aquest projecte de difusió del patrimoni vitivinícola a casa nostra. Dues passions convertides en professió: l’arqueologia i el món del vi. A través de l’enohistòria i l’enoturisme volem donar a conèixer la cultura i el paisatge empordanès; tot reflexionant sobre la identitat del vi català

Enamorats de la història, de l’Empordà i dels seus vins, busquem històries, vells ceps, indrets amagats i cellers que ens ofereixin Glops d’Història i que cassin amb la nostra manera d’entendre el territori.

La Romina


Qui és Romina Ribera

La Romina amb un cep centenari pica-poll negre a Orto Vins

La Romina és llicenciada en història i diplomada en sommelier per la Universitat de Girona; a més és graduada en   arqueologia per la Universitat la Sapienza de Roma. És la cara visible de Glops d’Història. La trobareu al capdavant de les visites guiades i dels tastos històrics que realitza arreu de Catalunya; sobretot a l’Empordà, el seu territori natural. Després de molts anys dedicada a l’arqueologia en diferents jaciments de Catalunya, Itàlia i nord d’Àfrica, decideix penjar les botes el 2016 per dedicar-se a una de les seves grans passions: la història de la vinya i del vi .

Des de llavors s’ha dedicat a la recerca i la divulgació sobre el vi català. Ja sigui des de Glops d’Història  com col·laborant amb altres projectes. El 2019 entra a formar part de l’equip de la Guia de vins de Catalunya. És coautora en l’edició 2020 i col·laboradora en la del 2021.  Des d’aquest moment entra a formar part del món dels tastos professionals. Des del 2018 també organitza cursos i imparteix classes d’història del vi català amb tast.

L’Oriol


Oriol Vicente

Oriol Vicente guiant un grup del màster en paisatge de la UAB a Garriguella

L’Oriol Vicente és arqueòleg i historiador per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en diferents jaciments i equips de recerca a Sud Amèrica, Pròxim Orient, nord Àfrica i Península ibèrica. Actualment és el coordinador de la Xarxa en Patrimoni Cultural de la UAB i director del Centre d’Estudis de Castellar del Vallès.

Com a cofundador de Glops d’Història s’ha dedicat a l’estudi i la difusió del patrimoni vitivinícola del territori.

És l’autor de molts dels textos de recerca publicats en el bloc o la Conca 5.1. i l’alma mater en el disseny de les activitats per la dinamització del patrimoni vinícola de l’Empordà.

Guardons


La Romina i l’Oriol al capdavant de Glops d’història , van ser guardonats amb el primer premi del concurs Bloc DO Cat, en la categoria de millor text sobre cultura del vi català el 2019.